לאחר 26 שנות מלחמת אזרחים שהסתיימה ב-2009 אחרי מותם של יותר מ-100,000 בני אדם, סרי לנקה, מדינת אי מרובת קבוצות אתניות, נמצאת בעיצומו של תהליך פיוס פוליטי, המלווה ברפורמות שהובטחו כבר מזמן.
לכן זה בהחלט הולם שסניף מקומי של 'נוער למען זכויות האדם הבינלאומי' (YHRI) יוצר שינוי משמעותי בחייהם של אנשים באמצעות מגוון רחב של פעילויות הומניטריות. הסניף, שנקרא 'צוות 29: אחריות', מורכב מצעירים תושבי סרי לנקה בעלי מצפון ממגוון דתות שמלמדים אנשים על זכויות האדם, וכך עוזרים לקדם נטילת אחריות ממשלתית ומציעים תקווה לקורבנות של אלימות ואפליה.
'צוות 29: אחריות' נקרא על שם סעיף 29 של ה-'הכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם' של האו"ם, ששמה דגש על חובות, זכויות וחירויות מסוימות בחברה דמוקרטית. הקבוצה היא פרי יצירתו של אחמד יחיא, איש מכירות ושיווק שהתמודד כל חייו עם אפליה ניכרת משום היותו מוסלמי במדינה שברובה המכריע היא בודהיסטית.
יחיא גילה את YHRI ב-2014 במהלך ועידת הפסגה השנתית של הארגון בסרי לנקה. הוא ביקש ערכת YHRI אונליין והחל להעביר הרצאות וחומרים בנושא זכויות האדם לקבוצות קטנות במכללות, במועדונים ובבתי עסק. העבודה של 'צוות 29' הופיעה פעמים רבות בסנדיי איילנד, המגזין הארצי המוביל של סרי לנקה, שמגיע לכ-250,000 קוראים.
בנוסף לפיתוח תוכנית חינוכית בנושא זכויות האדם בשיתוף עם קבוצות גדולות של זכויות האדם בסרי לנקה, צוות 29 מפעיל יחידת מודעוּת ניידת שמחלקת חוברות של 'מהן זכויות האדם?' בשכונות, בתחנות רכבת, במקדשים ובאיזורים כפריים.
"אולי אני לא אגיע לכל האוכלוסייה ... אבל אני די בטוח שאני יוצר שינוי עצום עבור מאות האנשים שאני מסוגל ללמד על זכויות האדם" אומר יחיא.