מאז 2004, 'נוער למען זכויות האדם הבינלאומי' (YHRI) הגיע ליותר מ-10 מיליון אנשים באמצעות הסיור החינוכי העולמי השנתי של הארגון במרכזים קהילתיים, בתי-ספר ואוניברסיטאות בערים גדולות וגם באיזורים מרוחקים של יותר מ-80 מדינות.
השאיפה היא לעורר השראה וללמד בני נוער על זכויות האדם כדי שהם יהפכו לתומכים בסובלנות ובשלום למשך כל חייהם. האירועים העממיים האלה, שמכוונים להגברת ההבנה של זכויות האדם בקרב הנוער וליצירת סניפים חדשים של YHRI, מציגים לעתים קרובות נאומים של פקידים בכירים, כולל נשיאים, ראשי ממשלות, שרי חינוך ופקידים מהאו"ם, שדנים בחשיבות של חינוך לזכויות האדם.
הסיור של 2017 יצא לדרך בניו-דלהי, לאחר מכן נסע 72,000 קילומטרים – דרך ישראל, אירלנד, מקסיקו וטייוואן – לפני שהוא הסתיים בוושינגטון די-סי.
הקטע של הסיור בניו-דלהי ציין את ועידת הפסגה האיזורית החמישית של YHRI בדרום אסיה, התכנסות של כמעט 200 משתתפים שכללו תלמידים מכל רחבי הודו וכן משכנותיה בנגלדש ונפאל. השתתפו בה מנהיגי ממשלות, פקידי של גופים לאכיפת חוק, אנשי חינוך ונציגים של ארגונים לא ממשלתיים.
במהלך שלושת ימי ועידת הפסגה, חברי YHRI הדריכו זה את זה והשתתפו בסמינרים על נושאים שנועדו לעזור לשפר את הפעילויות המקומיות שלהם. יחידים וצוותים גם קיבלו שבחים על עבודתם בקידום זכויות האדם.
בישראל, חברי YHRI יזמו תנועה עממית שהיתה מכוונת למיקום מחדש של פליטים לא יהודים שנמלטו ממלחמות אזרחים באפריקה בין 2006 ל-2012 ומצאו את עצמם לא רצויים במדינה. פעילי הנוער נפגשו עם קבוצת מבקשי מקלט סודניים ועם עובדים במרכז קהילתי של נשים אריתריאיות. חברי YHRI הוזמנו להיפגש עם פקידים בכירים מהרשות הפלסטינית בעתיד הקרוב.
על סדר היום של הסיור היה גם מתן עזרה כדי לפתור את משבר הפליטים באירלנד, שבה מהגרים מהמזרח התיכון ניצבו מול תגובת נגד חריפה.